Witam, z góry przepraszam, ten post dotyczy przede wszystkim Providenta, piszę tutaj bo nie mogłem dodać nowego tematu w dziale 'Provident', a pomyślałem, że to forum jest dobrym miejscem, żeby dowiedzieć się, co myślicie. Piszę taką niewielką pracę porównującą pożyczki w bankach i instytucjach 'parabankowych' i w celu zbadania jakie są opinie klientów odwiedziłem kilka for. W temacie 'pożyczka' niezmiennie pojawia się Provident i ludzie zazwyczaj go krytykują, ale jako powód podają np. że Provident ściągał z nich należności. To trochę bez sensu, taka jest przecież idea udzielania pożyczki, prawda? Poza tym, na stronie Providenta można sobie poczytać np. o warunkach udzielania
pożyczki, jak i wyliczyć raty i odsetki za pomocą
kalkulatora pożyczki. Skoro firma nie ma nic do ukrycia to pożyczkobiorcy sami są sobie winni? Może ktoś z Was chciałby się podzielić obiektywnymi doświadczeniami? Bo - jakkolwiek nie staram się bronić Providenta, bo sam po prostu nigdy u nich nie pożyczałem - wydaje mi się, że krążące opinie są bardzo subiektywne i należą do ludzi, którzy nie są w stanie spłacić długu. Wszystkie komentarze będą cenne. Dzięki!